1. Bagaimana cara untuk saya dapatkan maklumat mengenai produk?
  Semua maklumat mengenai produk boleh didapati dalam website barangdapurbasah.com atau social media rasmi di Facebook & Instagram
 2. Bagaimana cara untuk saya membuat tempahan?
  Tempahan boleh dibuat secara atas talian samaada di website barangdapurbasah.com atau melalui Hotline aplikasi Whatsapp : +60193247061
 3. Bila waktu penghantaran?
  Ada beberapa slot penghantaran mengikut kawasan :
  (attachment DELIVERY ROUTE SIANG & MALAM)
 4. Siapakah yang akan hantarkan barang pesanan saya?
  Barang pesanan anda akan dihantar oleh tim penghantaran kami yang berpengalaman dengan menggunakan motosikal atau kereta.
 5. Berapa lama tempoh untuk saya dapatkan barang pesanan?
  Barang pesanan anda akan dihantar mengikut masa, jadual penghantaran.

  Untuk penghantaran SIANG ; Tempahan perlulah dibuat selewat-lewatnya 20 jam sebelum waktu penghantaran mengikut Kawasan anda. Contoh PUTRAJAYA pada setiap hari KHAMIS jam 11 pagi. Tempahan perlulah dibuat selewat-lewatnya jam 1 petang hari RABU.

  Untuk penghantaran MALAM : Tempahan perlulah dibuat selewat-lewatnya 10 jam sebelum waktu penghantaran mengikut Kawasan anda. Contoh SETIA ALAM pada setiap hari RABU jam 7 malam. Tempahan perlulah dibuat selewat-lewatnya jam 9 malam hari SELASA.

  Namun, sekiranya slot penghantaran masih ada kekosongan atau telah penuh, system atau Whatspp Admin kami akan maklum dan cadangkan waktu / hari yang lain sebagai alternatif.

 6. Berapa kos penghantaran yang dikenakan?
  Kos penghantaran adalah mengikut kawasan mulai RM RM5 sehingga RM15.
 7. Sekiranya barang yang saya pesan, tiada stok, apakah tindakan yang dilakukan oleh BDB?
  Admin kami akan hubungi anda untuk memberi cadangan pilihan barang yang lain atau memulangkan kembali bayaran yang diterima.